Latest Post

Bill Gates avertizeaza: Lumea va intra in perioada cea mai grea a pandemiei Primariile din Romania au trecut la era digitala, oferind de acum cetatenilor servicii online – Primaria Valcea


Ion Iliescu s a nascut in orasul Oltenita

A fost crescut de o matusa, care l a ajutat sa urmeze cursurile scolii primare in in orasul sau natal.

Dupa scoala primara, tanarul Ion, a ajuns la Bucuresti la liceu, unde a fost unul dintre fondatorii Uniunii asociatilor elevilor din Romania, in anul 1948.

Mai tarziu, in anul 1950, tanarul entuziast, Ion Iliescu este admis la Institutul Politehnic din Bucuresti unde a studiat Hidroenergia si gospodar

Mai tarziu, in anul 1950, tanarul entuziast, Ion Iliescu este admis la Institutul Politehnic din Bucuresti unde a studiat Hidroenergia si gospodarirea apelor.

Probabil ca multi nu stiu, matusa care l a crescut, lucra in casa celebrei Ana Pauker, cu ajutorul careia tanarul Ion a reusit sa ajunga la Moscova, in Rusia, unde intre anii 1950 si 1954 a urmat cursurile Institutului Energetic.

In timpul cursurilor liceale, tanarul Ion Iliescu intalneste pe Nina Serbanescu, cu care in anul 1951 se casatoreste.

Sotia, Nina Serbanescu devine apoi cercetator stiintific in domeniul coroziunii metalelor.

Tanarul Iliescu intra inca din tinerete in politica, ajungand in anul 1965 sa fie admis in Comitetul central al Partidului comunist Roman.

Dupa ce trece prin functia de ministru cu problemele tineretului, devine secretar al comitetului central al Partidului comunist Roman, ocupatia sa fiind sectia de propaganda.

Intre anii 1971 – 1974 devine Presedintele consiliului judetean Timis, iar apoi tot presedinte de consiliu judetean , dar la Iasi intre anii 1974 – 1979.

Apoi, dupa anul 1979 pana in 1984, a detinut functia de conducere la Consiliul national al apelor, iar pana in 1989, cand a fost pionul revolutiei, a activat ca director al Editurii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *