Acasă Romania Aventură nebună! Au traversat Europa cu Dacia 1310. Rămâi mască să afli...

Aventură nebună! Au traversat Europa cu Dacia 1310. Rămâi mască să afli de ce AU MERS CU GEAMUL DESCHIS

17045
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Trei tineri din Satu Mare au avut o idee năstruşnică! Ei au plecat la Londra cu un autoturism Dacia 1310, în dorinţa de a demonstra că maşina care stârneşte atâtea nostalgii e capabilă să traverseze Europa. Au parcurs 2.400 km şi au ajuns la destinaţie fără defecţiuni.

Călătorie curajoasă! Bogdan Tincu şi Ovidiu Pop din Satu Mare, de meserie IT-işti, şi Claudiu Belbe, bucătar în Austria, au format echipa care a pornit în expediţia spre Londra, ocolind pe cât posibil autostrăzile.

“Filtre, ulei, roţi, vopsit”

„Am vrut să facem ceva diferit, puţin spirit de aventură şi o experinţă unică”, povesteşte Bogdan Tincu, iniţiatorul călătoriei. “Am zis să nu mergem cu avionul, nu cu o maşină performantă, să mergem cu maşina noastră, cu o maşină având istorie în spate. De pe 3 septembrie am început să ne pregătim de plecare. Am căutat şi am cumpărat Dacia 1310, iar timp de două săptămâni am pregătit-o pentru drum. I-am schimbat filtre, ulei, roţi, am vopsit-o, i-am schimbat sistemul audio”, explică Bogdan.

Maşina a fost cumpărată de Ovidiu, dar tustrei au contribuit financiar. Costul total, cu tot cu îmbunătăţiri, s-a ridicat la peste 3.000 de euro. Benzina până la Londra i-a costat 700 de euro, sumă la care s-a adăugat costul cazărilor şi al meselor.

loading...

“Mergeam cu geamul deschis”

Dacia 1310, Satu mare, Londra, calatorie

Un drum de neuitat la bordul bătrânei Dacii

„Traseul a durat cinci zile şi a măsurat 2.400 km. Prima problemă a fost cea legată de lipsa confortului, a doua – legată de încălzire”, se amuză Ovidiu Pop. “Când dădeam drumul la căldură, instalaţia încălzea prea tare şi trebuia să deschidem geamul. Se făcea frig şi era curent. Aşa că am ajuns aproape în fiecare zi la hotel cu dureri de cap din cauza curentului. A trebuit să conduc ţinând o pătură pe picioare, că altfel îmi era frig. În rest nu am avut probleme, am mers cu viteza maximă de 157 de kilometric la oră pe autostradă în Germania, iar viteza constantă a fost de 125 de kilometric la oră. În medie, am mers cam şase ore pe zi”, ăşi aminteşte Ovidiu.

Dacia 1310 a fost primită cu urale de românii din străinătate, multă lume aflând despre opririle lor de pe pagina de Facebook şi de pe canalul de Youtube.

Click! spune

Băieţii se gândesc deja la următoarea destinaţie. Pentru început, ei doresc să ajungă pe Transfăgărăşan, împreună cu un grup mai mare de nostalgic ai Daciei, iar mai apoi să facă un drum lung spre o destinaţie exotică: Rusia sau Africa de Nord.

Citeşte povestea completă şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here