Acasă Noutati PSD pregătește ”MAREA IEȘEALĂ” : Pușcăriașii și CORUPȚII VOR FI GRAȚIAȚI. Legea...

PSD pregătește ”MAREA IEȘEALĂ” : Pușcăriașii și CORUPȚII VOR FI GRAȚIAȚI. Legea care SCOATE ROMÂNIA în STRADĂ!

14848
0
DISTRIBUIȚI
loading...

O prevedere din proiectul Ordonantei de urgenta privind gratierea stipuleaza ca vor scapa de pedepse si persoane care au primit condamnari cu suspendare, deci care nu sunt in inchisoare. Or, aceasta prevedere contrazice declaratiile premierului si ale ministrului Justitiei, care au spus ca e nevoie de gratiere pentru a scadea aglomeratia din penitenciare.

Astfel, Articolul 1 din proiectul de OUG arata ca sunt gratiate in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 5 ani inclusiv (mai putin recidivistii si pedepsele pentru infractiuni cu violenta, sexuale, de coruptie si altele), prevederile aplicandu-se indiferent de modalitatea de executare a pedepsei inchisorii dispusa de instanta.

In plus, la alineatul 2 al articolului 5 din proiectul de ordonanta de urgenta se arata ca „Gratierea are efecte si asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat, in acest caz partea din termenul de incercare care reprezinta durata pedepsei pronuntate de instanta se reduce in mod corespunzator. Daca suspendarea conditionata este revocata sau anulata se executa numai partea de pedeapsa ramasa negratiata”.

De asemenea, o alta neconcordanta intre textul proiectului de OUG si declaratiile guvernului e referitoare la coruptie: proiectul prevede ca persoanele condamnate care au peste 60 de ani, sunt gravide sau au copil mai mic de 5 ani in intretinere primesc gratierea a jumatate din pedeapsa, INDIFERENT de fapta comisa.

loading...

Iata textul proiectului de OUG:

Art. 1:
(1) Se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv precum și pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă.

Art. 2 Se graţiază în parte :
a) cu 1/2 pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de 60 ani, femeilor însărcinate (gravide) sau persoanelor care au întreţinere minori cu vârsta de până la 5 ani;
b) cu 1/2 sau, după caz, cu restul de pedeapsă neexecutat din pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care, conform expertizei medico-legale emisă de instituţiile abilitate sunt diagnosticate cu boli incurabile în faze terminale.

Sursa AICI

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Secured By miniOrange