Acasă Fără categorie Efectele accidentului de la Cernobâl în 13 imagini care îți îngheață sufletul…

Efectele accidentului de la Cernobâl în 13 imagini care îți îngheață sufletul…

17709
0
DISTRIBUIȚI
loading...

26 aprilie 1986… Această dată este cunoscută în lumea întreagă. În rezultatul distrugerii celei de-a patra unități centrale din cadrul stației nucleare de la Cernobâl au fost eliberate în mediul înconjurător o cantitate mare de substanțe radioactive.

Consecințele acestui accident sunt resimțite și astăzi și vor continua să fie încă o perioadă îndelungată. Astăzi vă oferim să analizați imagini din trecut și să vedeți efectele catastrofei.

„Picior de elefant”.

Se aseamănă cu o lavă înghețată, dar radioactivă, care încă prezintă pericol. În timpul accidentului cantitatea de radiație emisă a fost extraordinar de mare. Această substanță omora orice îi ieșea în cale. Este înfricoșător să-ți imaginezi cum a fost.

Copiii nenăscuți sufereau cel mai mult.

loading...

În Pripiati, ca și în oricare alt oraș existau femei însărcinate. Multe dintre mame nu au simțit efectul radiației asupra lor, dar majoritatea copiilor s-au născut cu diferite malformații.

Salvarea copilului.

Din păcate nu este cunoscută soarta persoanelor din imagine. Putem doar spera că copilul salvat nu a avut de suferit grav și s-a reunit cu familia sa.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here