Acasă De ultima ora VESTE BOMBA pentru TOTI SOFERII peste 31 de ani! Au anuntat

VESTE BOMBA pentru TOTI SOFERII peste 31 de ani! Au anuntat

9092
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Masina puternica la volanul careia se afla un sofer tanar. Cam acesta ar fi portretul robot al soferului din Romania la care ar trebui sa fim cu totii atenti.

Soferii cu varste de pana la 25 de ani care conduc masini cu o capacitate cilindrica de peste 2,5 litri sunt, statistic, cei care provoace cele mai multe accidente.

Potrivit raportului firmei de cercetare Milliman, obtinut de ECONOMICA.NET, pe baza caruia Autoritatea pentru Supraveghere Financiara a stabilit preturile maxime ale politei RCA, frecventa daunei pentru soferii cu varste de pana la 25 de ani si care conduc masini cu motoare de cel putin 2,5 litri este de 12,7%.

Cu alte cuvinte, in medie, un sofer din opt aflat in aceasta categorie a produs un accident in ultimii trei ani, statistica rezultata din cercetarile asiguratorilor

A doua cea mai mare frecventa a daunei apare in dreptul soferilor cu varste de pana la 25 de ani, care conduc masini cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 2 si 2,5 litri. Aici, frecventa este de 10,75%, deci, in medie, un sofer din noua a produs un accident.

Pe locul trei in randul soferilor care provoaca cel mai des accidente nu sunt, de data aceasta, cei mai tineri participanti la trafic, ci soferii cu varste cuprinse intre 26 si 30 de ani, care conduc masini cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 2 si 2,5 litri.

loading...

De fapt, maşinile cu motoare puternice provoacă cele mai multe daune, procentual, indiferent de experienţa şoferului. Spre exemplu, la categoria 31-35 de ani, frecvenţa daunei pentru maşinile cu motoare de peste 2,5 litri este de 8,44%, cea mai mare din categorie şi dublă faţă de cea de la maşinile mici, cu motoare de cel puţin 1,2 litri.

Situaţia se repetă şi la grupa de vârstă 36-40 de ani, unde frecvenţa daunei pe acest segment de cilindree este din nou cea mai mare (7,74%), şi chiar şi la şoferii cei mai experimentaţi, de peste 40 de ani, cu un procentaj de 7,23%.

Statistica Milliman şi un top al pagubelor produse de aceşti soferi, pe baza mediilor calculate în funcţie de despăgubirile plătite de asigurători în baza asigurării RCA. În termenii industriei de asigurări, aceasta se cheamă “dauna medie”. Cea mai mare daună medie, în ultimii trei ani, a fost de 10.900 de lei, şi revine şoferilor cu vârsta cuprinsă între 31 şi 35 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2,5 litri.

Singura consolare ţine de faptul că maşinile puternice nu sunt totuşi chiar atât de multe. Statistica Milliman arată că numărul autovehiculelor cu motoare de peste 2,5 litri care au asigurare RCA este de doar 186.000. Însă cum există o tendinţă, mai ales a consumatorilor din sud-estul Europei, spre SUV-uri, coroborat şi cu faptul că România are cel mai mic grad de motorizare din Europa, dar cunoaşte cea mai mare creştere economică, este de aşteptat ca numărul acestora să crească.

SURSA: http://www.vocea-romanilor.ro/2016/11/05/veste-bomba-pentru-toti-soferii-peste-31-de-ani-au-anuntat/

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here