Acasă De ultima ora BANI de la STAT pentru fiecare tânăr din România, cu o singură...

BANI de la STAT pentru fiecare tânăr din România, cu o singură condiție. Vezi cât trebuie să primești și dacă te încadrezi

9647
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Conform programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile, mai multe prevederi îi privesc mai ales pe tineri. Guvernul va da bani fiecărui tânăr ca să-şi termine şcoala, şi apoi va subvenţiona şi patronii care vor angaja tineri.

400.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani vor primi bani de la stat, potrivit Programului de Guvernare al PSD. În total, este vorba despre 470 de milioane de euro, subvenţii, atât pentru ei, direct, cât şi celor care le vor oferi locuri de muncă. Banii vor fi acordaţi în perioada 2017-2020, şi vor fi plătiţi din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman, iar programul PSD pentru tineri se numeşte “Garanţia pentru Tineret”, conform economica.net.

Iată ce prevederi conține programul care se adresează mai ales tinerilor:

– Alocații financiare de 350 euro pentru stimularea tinerilor în sensul de a-și finaliza studiile. Beneficiari 60.000 de tineri, impact financiar 21 milioane euro, bani ce vor fi plătiți unităților de învățământ.

– Alocații financiare pentru a stimula tinerii să-și termine studiile gimnaziale. Beneficiari 60.000 de tineri, impact bugetar 64 milioane de Euro.

loading...

– Burse profesionale de câte 400 lei/lună pentru 60.000 de tineri ai școlilor profesionale.
– Sprijinirea tinerilor care provin din familii cu venituri medii brute sub pragul de 150 lei/lună/membru de familie pentru continuarea studiilor. Număr beneficiari 270.000 de elevi, burse de 250 lei/lună, impact bugetar 180 milioane Euro.

– Subvenții acordate angajatorilor de 200 de Euro, plus 500 de lei/ lună pentru fiecare persoană angajată pe o perioadă de 12 luni, cu condiția de a menține locul de muncă nou creat cel puțin 18 luni. După trecerea celor 18 luni, angajatorul care menține locul de muncă poate beneficia de scutirea contribuțiilor de șomaj pe o perioadă de maxim 24 de luni.

– Instituirea unei prime lunare de 1.000 de lei pentru angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare pe o perioadă de maxim 3 ani.

– Subvenții lunare de 250 de Euro, plus 300 de lei, pe o perioadă de 1-3 ani pentru angajatorii care organizează cursuri de ucenicie pentru fiecare tânăr încadrat.

– Subvenții de 300 Euro/lună, plus 750 de lei pentru angajatorii care organizează stagii de specializare pentru fiecare tânăr angajat, scrie economica.net.

Sursa: economica.net 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here